Hospodářský rok 2019/20. Stabilita. Úspěch. Perspektivita.

Stabilita.

Nový rok - nový růst: V posledním hospodářském roce EOS pokračoval ve vytváření vlastní cesty. „Společně se svými kolegy se dívám zpětně, na nejúspěšnější hospodářský rok skupiny EOS,“ říká generální ředitel Klaus Engberding. V tomto ohledu neodkazuje pouze na příjmy generované v růstově významných regionech Německa, západní Evropy a východní Evropy. Dalším důležitým faktorem úspěchu byl bezpochyby technologický pokrok v digitalizaci a pokračující rozvoj firemní kultury. Došlo rovněž k významným investicím do zajištěných a nezajištěných pohledávek: objem 651,3 milionu EUR.

Konsolidované výnosy podle regionů

Distribution of consolidated revenue of EOS Group in fiscal 2019/20 among global partner companies
Revenue of EOS Consolidated in the various regions for fiscal 2019/20
  • The revenue performance of the EOS Group in the last four years has been consistently positive.

Představení výnosů za posledních několik let (v milionech EUR)

EOS uzavírá hospodářský rok 2019/2020 s výrazným nárůstem příjmů ve srovnání s předchozím rokem, který byl už tak úspěšný. Při 853,1 mili. EUR, konsolidované tržby vzrostly oproti předchozímu roku o 4,8%.

Business performance in detail
  • In the last four years the EOS Group has been able to steadily increase its earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization.

Zisk (EBITDA) za poslední čtyři roky (v milionech EUR)

Zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) činil v roce 2019/2020 343,4 mil. EUR. Nárůst příjmů je způsoben především výrazným nárůstem obchodu ve východní Evropě

Detailní vývoj zisku

Úspěch.

Skupina EOS zvýšila své příjmy v hospodářském roce 2019/2020 o necelých 5%. To odpovídá konsolidovanému výnosu 853,1 mil. EUR nebo zisku před započtením úroků, daní a odpisů  (EBITDA) ve výši 343,4 mil. EUR. Nejlepší výsledky dosáhly společnosti EOS ve východní Evropě s nárůstem tržeb o více než 30%. CEO Klaus Engberding říká: Hlavními faktory tohoto úspěchu jsou zejména odbornost, nasazení a myšlení našich zaměstnanců.“ Stejně jako v předchozích letech bylo další hnací silou využití moderních technologií. Jen v posledním hospodářském roce bylo investováno více než 25 mil. EUR do modernizace našich základních IT systémů.

Detailní informace o investicích do odkupů pohledávek.

In fiscal 2019/20, the EOS Group invested in secured and unsecured receivables.
Rozpad na zajištěná, nezajištěná portfolia a nemovitosti různých zemí.
Download Annual Report

Perspektiva.

Tímto způsobem EOS systematicky pokračuje ve své strategii. Cílem je být jedním ze tří největších finančních investorů na všech zavedených trzích (s výjimkou USA). EOS je již uznávaným odborníkem na odkupy zajištěných a nezajištěných portfolií pohledávek. Tomu napomáhá úloha skupiny jako technologického průkopníka a její mezinárodní postavení. V aktuálním hospodářském roce bude kladen větší důraz na organizační vnímavost, posílení pracovních pravomocí a spolupráci se startupy, protože EOS chce být připraven čelit bezprostředním výzvám a optimisticky se dívat do budoucnosti.

Náš úspěch je postaven na technologickém pokroku, který se nám podařil díky digitalizaci a firemní kultuře vyplývající z našich nových modelů organizace a spolupráce. Díky tomu jsme a nadále budeme stabilním a spolehlivým obchodním partnerem našich klientů.

Klaus Engberding, CEO of the EOS Group

Přečtěte si:
Výroční zpráva 2019/20

Nezbytné

Pohodlí

Statistiky

Za tímto účelem shromažďujeme anonymizované údaje pro statistiku a analytiku, abychom kupříkladu určili návštěvnost stránky a uživatelské chování a dále přizpůsobili a zlepšili obsah a uživatelský zážitek.

Marketing